Den gröna turisten

Idéer och inspiration för ett hållbart resande

Vandring med stil på Cote d’Azur

Leave a comment

Cote d'Azur

Utsikt från Mont Alban

Nyligen unnade jag mig själv en mikrosemester; jag åkte på en dagsutflykt till Cote d’Azur. Jag måste erkänna att det känns rätt lyxigt att bara kunna sticka till franska rivieran en söndag. Platsen jag besökte var dessutom obeskrivligt vacker, vilket inte får det hela att kännas mindre lyxigt. Dock handlade det inte om något kasinobesök eller liknande utan, som ni säkert kan gissa, en vandring i det hänförande vackra franska landskapet.

Utflykten startade med en stigning upp på Mont Alban alldeles öster om Nice. Däruppe finns ett försvarsfort från renässansen och en fantastisk utsikt ned mot Villefranche-sur-Mer, som också var en etapp på vandringen. Från fortet gick vägen nämligen just ner till Villefranche. Dagen var otroligt härlig så det passade bra med en lunchpaus på stranden i solskenet.

Stranden i Villefranche-sur-Mer

Stranden i Villefranche-sur-Mer

Efter lunch fortsatte vandringen ut ur Villefranche. Efter en liten bit väg inne i utkanterna av byn, kommer man ut till havet igen och kan gå hela vägen lägs kusten ut till fyren på Cap Ferrat. Utsikten är något utöver det vanliga. Enda nackdelen är att leden bitvis är rätt smal och några avsnitt saknar kanträcke så lider man av svindel får man ha lite is i magen. Som tur är finns det ofta staket på bergssidan av leden som man i nödfall kan klamra sig fast vid om svindeln slår till. Men som sagt, det handlar om väldigt korta avsnitt, större delen av leden är extremt vandringsvänlig och i stort sett utan höjdskillnader. Kanske just därför var det väldigt mycket folk i rörelse efter leden, den verkade vara en populär plats för söndagspromenader. Det var kul att se.

Cap Ferrat

Fyren på Cap Ferrat

Skulle du alltså råka hamna i trakterna av Nice (eller för all del medvetet söka dig dit) och ha lust med en dag i naturen så kan jag varmt rekommendera den här leden.

En överraskning ute bland klipporna

En överraskning ute bland klipporna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s