Den gröna turisten

Idéer och inspiration för ett hållbart resande

Responsible Travel Week, dag 4: Nyfikenhet

Leave a comment

Tema: Var nyfiken

Utmaning: Visa oss saker/platser som överraskade dig och gjorde dig glad

Storforsen, NorrbottenIdag är en bra dag för idag får jag frossa i härliga resminnen! Dagens utmaning är nämligen att visa upp saker eller platser som man blivit överraskad och glad av. Var ska jag börja?

Något som alltid gör mig glad är när jag klarar av något som jag inte trodde att jag skulle klara. Jag är egentligen sjukligt höjdrädd fast jag kämpar hårt med att komma över det. En sommar när jag tågluffade runt i Italien klättrade jag tvångsmässigt upp i varje kupol jag kunde hitta för jag tänkte att min hjärna skulle lära sig att minnas att den har ju överlevt tidigare besök på höga höjder. Det har blivit bättre. Sist jag var på Sicilien klättrade jag uppför en klippvägg ur en ravin. Nja, i ärlighetens namn var det inte frågan om hardcoreklättring rakt uppför en vägg utan små avsatser med ett par klättersteg mellan dem. Fast jag var mäkta stolt och glad när jag kom högst upp!

Jag blir också glad av att besöka nya platser. Vissa platser fyller oss med förväntningar på förhand men de kan överraska oss ändå om vi tillåter oss att se oss omkring med nyfikenhet. Andra platser vet vi inget om och vet inte ens vad vi ska förvänta oss. Kanske är det dessa platser som har störst potential att överraska. Ur arkivet idag har jag letat fram ett inlägg från förra sommarens semester. Då besökte jag Storforsen, en plats som jag visste hade ett vattenfall som visst skulle vara fint. Det var ungefär allt. Platsen visade sig vara så magiskt vacker och full av saker att upptäcka att till och med regnet som överraskade oss blev till en positiv upplevelse. Den tvingade oss att söka skydd på en matservering där vi sedan avnjöt en god middag som inte alls var inplanerad. Så kan det gå!

Favorit i repris: Vattenkraft

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s