Den gröna turisten

Idéer och inspiration för ett hållbart resande

Responsible Travel Week, dag 3: Uppmärksamhet

Leave a comment

Tema: Var uppmärksam

Utmaning: Visa oss parker som en ansvarsfull resenär borde besöka

Vernazza, Cinque TerreSe upp! Idag ska vi vara uppmärksamma och se noga efter var vi sätter ner fötterna. Dagens utmaning består i att presentera parker som är värda ett besök. Jag styr stegen mot en av mina favoritparker: Nationalparken Cinque Terre.

Cinque Terre är ett område som har mycket att erbjuda. Sol och bad, god mat, vackra landskap och en herrans massa spännande vandringsleder. Jag vill passa på att slå ett slag för de delar av Cinque Terre som är mindre kända. Oftast när man pratar om Cinque Terre pratar man bara om de fem små byarna vid havet, som i och för sig är väl värda att prata om. Fast då glömmer man bort att området sträcker sig även upp i bergen och där finns det en massa spännande att utforska. Så om du planerar en resa till Cinque Terre, våga lämna kustremsan också! Bergen är inte bara för de vandringsintresserade, kom ihåg att det är på sluttningarna traktens vin odlas! Och citronerna! Det finns mycket intressant att upptäcka för alla smaker. Okej, du kan inte bada däruppe, det har du rätt i. Men du kan se havet därifrån, titta på det från ett annat perspektiv en stund innan du tar dig ett dopp igen.

Ur arkivet letar jag naturligtvis idag fram inlägget om Cinque Terre. En riktig liten favorit men den tål att tittas på igen. Och igen. Och igen.

Favorit i repris: Länge leve nationalparken!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s