Den gröna turisten

Idéer och inspiration för ett hållbart resande

Responsible Travel Week, dag 2: Generositet

Leave a comment

Tema: Var generös

Utmaning: Visa oss personer som en ansvarsfull resenär borde besöka

Naturreservatet PantalicaVälkommen till dagens inlägg. Idag ska jag försöka att inte göra mig ovän med någon. Idag ska jag vara snäll.

Att resa ansvarsfullt är att vara generös mot de personer som man möter under sina resor. Personer som reser tillsammans med dig. Personer som bor på de platser du besöker. Personer som arbetar för att din semester ska bli ett minne för livet. Det krävs så lite, det är så enkelt att vara generös. Någon minnesgod läsare kanske kommer ihåg att jag i somras filosoferade kring hur vi med hjälp av sociala medier enkelt kan tacka en turismentreprenör genom en positiv recension, tag i ett foto i sociala medier eller länk på vår reseblogg. (Om du inte minns så är det lugnt, här finns en fusklapp.)

Dagens utmaning är att visa upp personer som ansvarsfulla resenärer borde besöka. Personer som förtjänar vår generositet eftersom de med passion och hängivenhet ägnar sig åt att göra turismvärlden lite hållbarare.  Man kan ju tycka att en person som arbetar med sitt intresse har det ganska enkelt, de får ju ha kul på jobbet jämt! Det är dock viktigt att komma ihåg att ett arbete inom hållbar turism ofta är ett livsval och att arbetet inte är något man lämnar på kontoret vid utstämpling klockan 17. Framförallt är det viktigt att komma ihåg att ett arbete inom turismnäringen inte är samma sak som att ha semester för jämnan.

Ur Den gröna turistens arkiv gräver jag därför idag fram Nanni Di Falco och nätverket Sicilia in cammino. Sicilien är fullt av personer som bestämt sig för att den egna hemregionen är värd att lära känna och därför velat satsa på att på olika sätt lyfta fram allt det fina som finns där. Det geniala är att de har valt att göra det tillsammans. Jag tycker de förtjänar uppmärksamhet för det helt enkelt.

Favoriter i repris: Sydligt samarbete i naturnära nätverk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s