Den gröna turisten

Idéer och inspiration för ett hållbart resande

Responsible Travel Week 2015 – en hel vecka av inspiration

Leave a comment

Den gröna turisten planerar sin semesterImorgon börjar Responsible Travel Week 2015. Som namnet antyder handlar det om en vecka i ansvarets tecken. Låter tungt och tråkigt? Det behöver det inte alls vara. Att resa är roligt, ibland är det dock nyttigt om vi påminner oss själva om att det ska inte bara vara roligt för oss. Det ska också vara roligt för den som tar emot oss. När vi åker hem igen ska det också vara roligt, inte för att det är skönt att bli av med oss utan för att det som blir kvar efter oss är något bra och positivt. Men det här kan du ju redan allt om för du är en medveten resenär. Hur kan jag veta det? Tja, du läser ju Den gröna turistens blogg…

Åter till saken. Responsible Travel Week är inne på sitt sjunde år och är egentligen ett digitalt event som syftar till att alla de som arbetar med eller är intresserade av resor ska kunna inspirera och inspireras genom att ta del av varandras idéer och erfarenheter. Sidoeffekterna av all denna inspiration och kreativitet kommer sedan att på olika sätt att märkas i deltagarnas verksamhet.

Den gröna turisten kommer att ha en temavecka under Responsible Travel Week. I det officiella aktivitetsprogrammet har varje dag ett tema med en tillhörande utmaning till deltagarna. Ni vet ju att det här är utmaningarnas år för mig så jag hakar på. Varje dag kommer jag att presentera dagens tema och utmaning här på bloggen på mitt sätt, lite på skoj och lite seriöst.  I hållbarhetens namn kommer jag också att återanvända tidigare inlägg som knyter an till temat för dagen. Varför kasta bort det som fortfarande är användbart? Så häng med på en inspirationsvecka tillsammans med Den gröna turisten!

(Och om du vill veta mer om Responsible Travel Week kan du till exempel läsa här: Länk till Responsible Travel Weeks sida på Facebook)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s