Den gröna turisten

Idéer och inspiration för ett hållbart resande

Det ska vara hå…llbara paket i år!

Leave a comment

Julen är här! Eller ja, den närmar sig i alla fall. Och med den julklappsbekymren. Men bekymra dig inte mer! Den gröna turisten är här för att lösa dina julklappsbekymmer så du får mer tid över till att njuta av livet.

I hållbarhetens namn tycker naturligtvis Den gröna turisten att vi gott kan begränsa köpandet av symboliska presenter som vi vet kommer att hamna i något skåp eller i värsta fall i soporna. För låt oss vara ärliga, de allra flesta vi känner har redan det mesta de behöver. Satsa istället på upplevelser i jul. Unna dina nära och kära något som är mycket mer värdefullt än tulpandoftande rumsparfym eller försilvrade avokadobestick.Ge dem tid att njuta! Ge dem möjlighet att få ägna sig åt något de tycker om eller att testa på något nytt och spännande.

Nätet kryllar av sidor där du kan köpa presentkort till det mesta, annars kan saken ofta lösas via ett personligt besök eller ett telefonsamtal. De flesta företagare är tillmötesgående när det gäller att ge bort just deras produkter eller tjänster i present. Så tänk dig för ett ögonblick in i presentmottagarens situation och dröm dig bort… Vad skulle hon eller han mest önska sig? En natt på ett mysigt B&B? En provlektion i dykning/fotografi/yoga/kreativ morotsodling? Ett besök på ett spa? Konsertbiljetter? Endast fantasin sätter gränserna! Och plånboken förstås men en upplevelsepresent behöver inte kosta skjortan. Biobiljetter eller en middag på en trevlig restaurang är nog så uppskattade presenter, tro mig!

Den gröna turisten önskar alla sina läsare en god grön adventstid!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s