Den gröna turisten

Idéer och inspiration för ett hållbart resande

Lämna spår efter dig!

1 Comment

Den gröna turisten planerar sin semesterNär vi reser är det bra om vårt besök inte lämnar negativa spår efter sig när vi åker hem igen. Naturligtvis vore det ännu bättre om vi kunde lämna positiva spår efter oss. Men hur ska man göra då? Vad kan jag lämna efter mig som bidrar till att platsen jag besökt utvecklas i positiv riktning? Den Gröna Turisten har svaret! Till exempel kan du använda dig av Destination Compensations tjänster.

Desti…Vadå? Jo, Destination Compensation är ett superinitiativ som bygger på tanken att om varje resenär avsätter en liten slant ur reskassan till ett välgörande ändamål på platsen han/hon besöker så kan de klassiska många bäckar små bidra till en positiv utveckling på destinationen. Idén har lanserats under det gångna året av Anna och Malin, två unga tjejer som tror att vi resenärer faktiskt vill bidra till en bättre värld bara vi får verktyg till att göra det.

Idén är lika enkel som den är genial. Genom samarbete med researrangörer får vi resenärer möjlighet att i samband med bokningen av vår semester skänka en slant till en välgörenhetsorganisation som verkar på platsen vi tänkt resa till. Pengarna går via insamlingsstiftelsen Unify for Good till de olika projekt som vi valt att stötta. Valet att styra pengarna via en stiftelse gör att hanteringen av pengarna blir mer transparent eftersom insamlingsstiftelser kontrolleras av Länsstyrelsen.

Några researrangörer har redan hakat på idén och jag hoppas att fler är på gång. Det går också att bidra till de projekt som tjejerna valt att stötta direkt via Destination Compensations hemsida om du inte reser med just de aktuella researrangörerna men ändå vill lämna positiva avtryck efter dig i världen. På hemsidan hittar du en lista över de organisationer som du kan stödja.

Så nästa gång du ska ut och resa, varför inte ta med Destination Compensation i din resbudget?

Advertisements

One thought on “Lämna spår efter dig!

  1. Pingback: Responsible Travel Week, dag 5: Empati | Den gröna turisten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s