Den gröna turisten

Idéer och inspiration för ett hållbart resande

Virtuella vandringar i världen

Leave a comment

Brukar du konsultera Google maps eller Street view ibland för att få en bild av hur du ska ta dig någonstans och hur det kan tänkas se ut efter vägen? Eller helt enkelt för att titta på platser du aldrig har besökt men är nyfiken på? Det brukar jag i alla fall. Synd bara att Google av praktiska skäl måste begränsa sig till platser som de kan dokumentera med hjälp av Googlebilen. Det finns ju en massa spännande platser runt om i världen som inte kan nås med bil som skulle vara jätteintressanta att titta på och inspireras av… Tänk om det fanns ett sätt att virtuellt följa en led i något spännande hörn av världen…

Det gör det! Svaret heter Trail Me Up, det rör sig om fem unga personer i italienska Emilia-Romagna som valt att kombinera sin passion för friluftsliv med sina yrkeskunskaper. Tillsammans har de skapat en webbsida med det ambitiösa målet att kartlägga alla vandringsleder i hela världen. Dokumenteringen görs med en speciell kamera som sticker upp ur en ryggsäck. Precis som vilken ryggsäck som helst bär man dem på sin vandring längs en led och kameran dokumenterar vandringen på samma sätt som sökmotorjätten dokumenterar de gator den passerar. Resultatet blir en virtuell vandring som sedan läggs ut på nätet och som vem som helst kan ta del av.

För att komma närmare sitt mål inbjuder gruppen alla intresserade att beskriva en led de känner väl och skulle vilja dokumentera via ett formulär på hemsidan. Har man tur och blir utvald får man låna utrustningen och får i uppdrag att inom två veckor genomföra dokumenteringen av leden.

Några otroligt vackra leder finns redan dokumenterade och utlagda på sidan och fler ska det bli. I år fokuserar Trail Me Up på att kartlägga Italien men framöver ska andra länder läggas till arkivet. Kolla in hemsidan och dröm dig bort en stund!

http://www.trailmeup.com/home/index

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s